keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Katkarapurisotto

Sain eilen inspiraation (ja himon) tehdä katkarapurisottoa kun muutamassa seuraamassani blogissa oli laitettu katkarapupastaa ja sienirisottoa! Itse en pastasta juurikaan välitä mutta risotosta kylläkin, joten yhdistin kaksi ihanaa ruokainspiraatiota!
Ääh en muuten tajua, miten risottokuvista tuli näin surkeat...Ei se hyvä kamerakaan hyviä kuvia ota, jos kuvaaja ei vaan osaa :P
Photobucket
Photobucket

3dl risottoriisiä 
1,4 l hyvää kasvislientä (itse tein fondista ja yrteistä)
3 sellerinvartta
valkosipulia
3 shalottisipulia
oliiviöljyä
1 dl kermaa
sitruunanmehu
250g jättikatkarapuja
suolaa
pippuria
...
parmesaania
tuore korianteria

Itse risoton valmistus on simppeliä kuin mikä. Risottoriisi, sipuli, pilkotut sellerinvarret ja valkosipuli kuullotetaan oliiviöljyssä varovasti kattilassa. Sen jälkeen kuumaa kasvislientä lisätään muutama desilitra kerrallaan sitä mukaan kun neste imeytyy riisiin. Sekoita pohjalta varovasti ettei pala pohjaan mutta riisit eivät rikkoudu. Keitä riisiä matalalla lämmöllä.
 Juuri ennen riisin kypsymistä lisäsin  desilitran kermaa. Kun risotto on al den tarkista maku. Lisää sitruunanmehu, suola ja pippuri. Risotto saa jäädä löysäksi.
Jäiset ja raaát katkaravut kypsensin nopeasti pannulla, jossa oli oliiviöljyä sekä valkosipulia. Ravut lisätään vasta valmiiseen risottoon, etteivät pääse sitkistymään.
Risoton päälle paljoooooon korianteria ja parmesaania! 

6 kommenttia:

  1. Tulipas itsellekin mieli tehdä risottoa... Välimäen Hans käyttää kerman sijasta lopussa mascarponejuustoa... Se on aika nams kans;)

    VastaaPoista
  2. Muru hei, ota se pokkari pois silmältä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha reps :D Joo pitää yrittää muistaa ens kerralla :D

      Poista
  3. Nam, näyttää ihan superherkulliselta! Pitänee ryöstää sinun resepti omaan käyttöön. (;

    VastaaPoista