maanantai 5. maaliskuuta 2012

Fondué

Sain helmikuussa syntymäpäivälahjaksi Iittalan Value valurautaisen fonduépadan. Kaiken kiireen keskellä ehdimme testaamaan sitä vasta eilen. Ihanan rauhallinen illanviettotapa, josta saa varmasti vatsankin täyteen. Kotona ollaan fonduéta syöty ja monia vuosia ja kummasti myös meidän pöydästä löytyi kotoota tuttuja elementtejä. Hillosipulit ovat meikäläisen salainen intohimo mutta niitä on turha tuolle isännälle laittaa esille ;) 
Hommahan toimii tosiaan niin, että ruokaöljy esikuumennetaan liedellä, jonka jälkeen pata laitetaan liekin päälle. Fonduetikkuihin laitetaan oman maun mukaan lihaa ja kasviksia, jotka sitten nopeasti kypsennetään kuumassa öljyssä.

Kahdelle hengelle:

300g naudan sisä-tai ulkofilettä sopivina suupaloina
3 porkkanaa
rasia herkkusieniä
(hillosipuleita)
erilaisia dippejä

lisukkeena ranskalaisia
...
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

4 kommenttia:

  1. Nam! Ootko kokeillu juustofondueta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon joo joskus :) Tuossa valupadassa vaan ei oikein onnistu mutta pitäis hankkia joku nätti posliininen/emalinen pannu :) Ihan ku tuota roinaa ny ei olis vielä keittiönkaapit jo täynnä...

      Poista
    2. Niitä roinia aina kertyy eikä niitä ole koskaan tarpeeksi:) Mulla on aina vaan liian pieni keittiö!

      Poista
  2. Noms! Tehdään joskus teillä, mäki haluan maistaa.

    VastaaPoista