torstai 17. toukokuuta 2012

Rehupostaus

Saatiinpas eilen laitettua parveke lähestulkoon kesäkuntoon! Paljon kukkia ja muutama uusi taimikin!
Sisällä lämpimässä on ollut siemenestä asti itämässä jos jonkinlaista yrttiä ja vihannesta ja toivon mukaan piakkoin voisi laittaa nekin parvekkeelle vahvistumaan. Enää pitäisi miettiä, laitanko toisen "kasvusäkin" vai laatikon vai minne yrtit ja salaatit muuttavat asumaan. 
Keittiönpöydän ovat valloittaneet 6 eri yrttiä, 2 salaattia sekä chili nimeltä Bolivian rainbow.

Yrtit kasvavat Ikean yrttilaatikoissa, jotka ostin ihan kokeilun ja huvin vuoksi. Yllättävän hyvin on yrtit lähteneet kasvuun ja varmasti vielä paremmin kun pääsevät suurempaan astiaan!
Photobucket
Ensimmäisessä laatikossa on basilika, oregano ja jo kunnolla rehottava korianteri! 
Photobucket
Toisessa Ikea-laatikossa kasvaa sitruunamelissaa, persiljaa ja timjamia!
Photobucket
Tämmöisissä pikkupurkeissa päätään nostaa rucola. Rucola on kasvanut melko hitaasti mutta erittäin elinvoimaiselta sekin vaikuttaa.
Photobucket
Nämä hassun näköiset taimenalut ovat keräsalaatin. En muista yhtään, että mitä salaattia kylvin mutta viimeistään valmiina sitten näkee ;) Näistä tosiaan pitäisi kasvaa ihan kunnollisia salaattiakeriä. Saapi nähdä miten onnistuu kun tilaa on niin rajoitetusti.
Photobucket 
Viimeisenä keittiöasukkina on jo kunnon mittaan ehtinyt chilipuu, jonka sain työkaveriltani. Pikkuinen on vähintään tuplannut kokonsa siitä pikkuisesta chilivauvasta, joka minulle jugurttipurkissa saapui!
Siellä näkyykin jo muutama kukka, joten chilinhedelmiä on odotettavissa viimeistään loppukesästä!

Näihin pikkuisiin purnukoiden sisältöihin muuten ihan oikeasti kiintyy! Vaasassa ollessani suurin huolenaiheeni oli, miten pikkuisesta siemenestä asti kasvattamani taimet jaksavat ja ilo oli mitä suurin kun näin niiden hienosti kasvaneen Pekan hellässä hoidossa.
Hullun hommaa mutta minkäs teen :D

Huomenna kuvailen vähän parveketta, mikäli säät suosii paremmin kuin tänään...
Käytiin muuten Roin kanssa tänään aamusta näyttelyssä ja säästyttiin juuri ja juuri sateelta. Ilta menikin sitten lätkää tuijottaessa kavereiden kanssa ja pikkuinen home made pitsaähkykin hankittiin!

Loppuun vielä päivän säähän liittyvä kuva iloisesta (?) pikkupennusta ja uudesta sadehaalarista!
Photobucket
Mukavaa loppuviikkoa! Me Pekan kanssa vielä ahkeroidaan huominen päivä ja sen jälkeen nautitaan kerrankin TÄYSIN vapaasta viikonlopusta! eli ikkunanpesua tiedossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti