torstai 12. tammikuuta 2012

Treenikollaasia

Tänään laiskotti eikä ruokarytmi oikein sopinut SATSin ryhmäliikuntatarjontaan...Ei oikein viitsi lähteä hulluna heilumaan reilu tunti thaimaalaisen ruoka-annoksen jälkeen! Mutta omatunto ja kroppa huusi treeniä, joten päätin kokeilla muutama päivä sitten lataamaani iphonen apsiä nimeltä "Nike training club". Olen joskus aikaisemminkin lataillut joitain urheiluapseja mutta joutunut pettymään joka kerta. Yleensä treeni on ollut yksitoikkoista ja liian matala tehoista. Tykkään kunnon hikiurheilusta, jossa saa ylittää itsensä joka kerta.
Niken apsi kyllä ylitti odotukseni ja kokeeksi tekemäni 30minuutin treeni todellakin sai jalat maitohapoille,sykkeet ylös ja hien pintaan! Aivan mahtava lisätreeni normaalin salilla käymisen ohella!
Treeniin kuului parikymmentä eri aerobista liikettä, joissa osassa apuna piti olla käsipainot ja pallo. Kumpaakaan ei kotoa löytynyt, joten käsipainojen asemasta minulla oli vedellä täytetyt 1,5l limupullot(kävivät hyvin tarkoitukseen vaikka ovatkin melko kevyet; tässä treenissä ei tehty ns.käsiliikkeitä vaan painot toimivat lisäpainona kyykyissä yms). Pallona käytin toista limupulloa sillä sen tarkoitus oli vain ohjailla kroppaa oikeaan suuntaan tietyissä liikkeissä. Muita "treenivälineitä" ei näyttänyt tarvitsevan yhdessäkään ohjelmassa, joten treenausvarusteet löytynee kaikilta kotoa kun käyttää vähän mielikuvitusta :)
Treeniohjelmaan piti ensin valita minkä tyyppistä treeniä halusi; valitsin testitreeniksi "Get Lean" treenin, jota kuvailtiin kiinteyttäväksi intervallitreeniksi(jota se tosiaan oli). Treenityypin jälkeen valitaan taso, johon valitsin keskitason "intermediate". Viimeisenä pitää valita tarkemmin minkä pituisen treenin haluaa. Ja sitten vielä se tärkein treeniväline päälle eli hyvä musiikki :)

Huh täytyy kyllä sanoa, että hiki todellakin nousi pintaan. En ole koskaan ollut erityisen kotitreenaaja koska minulle on tärkeää se "piiskaaja" ja ryhmäpaine/tsemppi mutta varmasti tulen jatkossakin tekemään Nike:n treenejä! Kerrankin hyödyllinen aplikaatio! (mikä on suomenkielinen sana tuolle??)

ps.hauskinta treenissä oli huomata, että naapuritalon ikkunassa oli kokonainen perhe tuijottamassa varmasti mielenkiintoisen näköistä pomppimistani :DD

Photobucket
Photobucket
Photobucket

2 kommenttia: