tiistai 3. tammikuuta 2012

Arjen onnea

Tänään on ollut sellainen päivä, joita pidän erityisen onnistuneina. Ei olla nimittäin tehty yhtään mitään erikoista. Aamulla lähdettiin yhtämatkaa töihin, kiva työpäivä ja mukavat työkaverit. Töistä hoitamaan pikaisesti asioita ja auton nokka kohti salia. Tunnin hyvä spinning-treeni takana ja jalat ihanasti hapoilla käyn nopeasti alakerran kaupassa. Kaupasta kotiin ihanien hännän heiluttajien luokse ja lohikeitto tulelle. Sillä välin komeampikin puolisko on ehtinyt kotiin samaiselta salilta. Syödään yhdessä myöhäinen päivällinen ja sitten vaan voi olla.

Kaikki on hyvin ja on todella onnellinen vaikka ei tehty yhtään mitään erikoista.Siitä se ihana arki on tehty. 


Tästä kun tuli tällainen arkipostaus  niin kerron samaan hengenvetoon yhdestä arjen tylsemmästä puolesta. Nimittäin pyykinpesusta :D
Yritän tehdä parhaani, ettei ympäristö kuormittuisi kauheasti ainakaan meidän takiamme ja käytössä onkin lähes kaikissa kodinhoitoon liittyvissä pesuaineissa myrkyttömät eko-versiot.(mm. Method ja Ecover) Pyykinpesuun on ekologisiakin versioita (em.Ecover) mutta vihdoin ja viimein,monen vuoden "pitäisi" jankuttamisen jälkeen päätin kokeilla pesupähkinöitä!
Hommahan toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että paketista otetaan 4-8 pähkinää, jotka laitetaan paketin mukana tulevaan pussukkaan. Pussukka kiinni, murskataan vähän sisällä olevia pähkinöitä ja heitetään pyykin sekaan. Samoja pähkinöitä voi käyttää muutaman kerran.
Ja puhdasta muuten tulee. Pesen normaalilikaista pyykkiä (en kuitenkaan liinavaatteita,pyyhkeitä tai urheiluvaatteita, joissa on hieman eri pesulämpötila kuin tuo normaali 40´C) ja ihan tyytyväinen olen tulokseen. Ainut ero tavalliseen pesuun on huuhteluaineen puuttuminen. Pesupähkinöillä pestyt pyykit tuoksuvat...noh....ei miltään.  Eli puhtaalta :)

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Loppuun vielä toisenlainen ekojuttu: Päätin laittaa uudenvuoden mekkoni kierrätykseen eli laitoin sen myyntiin huutonettiin..Olihan se ihana mutta toivottavasti löytää jostain paremman kodin kuin minun luonani ;)

Photobucket

Meni sinne muutakin myyntiin mutta koska tämä ei ole mikään myyntiblogi niin laitan vain kuvat ilman huutolinkkejä :)

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Tulipas sekalainen sepostus! Mukavaa arkea kaikille <3









2 kommenttia:

  1. ihania juttuja laitoit myyntiin..voisin vaikka ostaa kaikki :D

    VastaaPoista
  2. Hahaa ostamaan vaan jos jalkaan mahtuu koko 36 :D

    VastaaPoista