keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Päiväristeily

Päiväristeily. Tuo eläkeläisten ja lapsiperheiden viikonloppuviihdyke.
Käytiin tosiaan viime lauantaina Tallinnassa lyhyellä päiväreissulla koko perheen voimin. Veljeni opiskelee tätä nykyä Tallinnassa, joten lähdimme häntä tapaamaan ja samalla katselemaan Tallinnan joulutunnelmia. Matka taittui Eckerölinella kolmessa tunnissa ja laiva lähti puoli yhdeksältä. Emme uskaltaneet ostaa pikapaatteihin lippuja, koska viikonlopulle oli luvattu kovaa tuulta, joten köröttelimme sitten hitaammalla laivalla.
Lunta oli maassa yhtä vähän kuin lähtömaassakin, joten joulutunnelmaa ei löytynyt juurikaan.
Ensin kävimme veljeni asunnolla, josta lähdimme kohti Vanhaa kaupunkia. Olimme varanneet pöydän vanhan kaupungin torin laidalta ravintolasta nimeltä Karl Friedrich. Mukavan tunnelmallinen ravintola ja ruoka erittäin hyvää. Myös hinnat olivat erinomaiset. Tallinnassa ruoan hinta on n.60% Helsingin hinnoista, joten kannattaa syödä kunnolla kun kerrankin se on "edullista".
Söimme pitkän kaavan mukaan ja alkupalaksi söin mätilajitelman ja pääruoaksi ihanan annoksen hunaja ja soijamarinoitua ankkaa,tuore parsaa ja rosmariiniperunoita. Jälkkäriä ei enää mahtunut vatsaan mutta veljeni ja pikkusisko kyllä jaksoivat vielä nekin. (Aikuisiällä on kadonnut se "jälkiruokavatsa" johon mahtui vielä litra jäätelöä vaikka "ruokavatsa" olikin jo täynnä)


Illallisen jälkeen ehdimme vielä käydä pyörähtämässä kauniilla joulutorilla, joka sijaitsi suoraan ravintolan rappusten edessä. Torilla tuli viimeistään ihana joulufiilis. Keskelle toria oli kannettu suuri koristeltu joulukuusi jonka ympärillä oli kymmeniä pieniä kojuja täynnä jouluaiheista tavaraa. Kojuista sai kauniita käsintehtyjä villavaatteita,joulukoristeita,kuumaa glögiä ja muuta mukavaa. Olipa joulupukkikin poroineen ehtinyt paikalle!
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka jos joulunaikaa vielä Tallinnaan joku ehtii :) Ja miksipä ei ehtisi kun pikapaateilla sinne hurauttaa vain 1,5h ja helikopterilla 18min ;)



Kotimatka (3,5h) meni mukavasti laivan tanssiravintolassa istuskellessa ja taisi nuo vanhemmat vähän lattiallakin käydä pyörähtämässä! Kotona Helsingissä olimme yhdeksän aikoihin ja jatkoinkin vielä siitä iltaa ystäväni Essin luokse :)


Oikein mukava päivä oli ja kyllä tuollainen pikamatkakin aina piristää harmaata joulukuuta.

Edit. Kylläpä oli hommaa tässä postauksessa. Blogger ei jostain syystä hyväksynyt noita HTML-linkkejä photobucketista vaan jokainen kuva piti lisätä "käsin" ja vielä säätää kuvien koko erikseen. Huah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti