maanantai 13. helmikuuta 2012

Tulinen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Vaasassa ollessani olen aikas laiska kokki ja tykkään tehdä maukkaita mutta yksinkertaisia ruokia, joita köyhä opiskelija voi syödä muutaman päivän. Sunnuntai-iltana teki mieli jotain lämmintä ja hyvää parin tunnin ulkoilun jälkeen. Joten mikäpä sen parempaa kuin tomaattikeitto vuohenjuustolla höystettynä. Yksinkertaista, helppoa ja nopeaa ruokaa :)

Suunnilleen kilo luomutomaatteja
2 Isoa sipulia
Iso pätkä inkivääriä
Palko punaista tuoretta chiliä
150g vuohenjuustoa
Valkosipulia maun mukaan (eli paljon)
2-3 dl Vettä
3-4 rkl Kasvisfondia
Mustapippuria
Sormisuolaa
...

Pilkottu sipuli,valkosipuli,inkivääri ja chili kuullotetaan nopeasti kattilassa.
Photobucket
Photobucket
Tomaatit pilkotaan sekaan ja perään n.2-3dl vettä sen mukaan onko tomaatin siemenet poistettu. Tomaatin sisukset saa helposti pois pilkkomalla tomaatti neljään osaan ja yksinkertaisesti puristamalla palasia. Märkä sisus ja siemenet putoavat mukavasti roskikseen :) 
Sekaan kasvisfondi ja mausteet. Keitellään kypsäksi n.15-20min
Photobucket
 Kypsennyksen jälkeen lisätään vuohenjuusto ja soseutetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Vuohenjuustoa saa kätevänä tahnana, joka sekoittuu helposti keittoon. Jos käyttää vuohenjuustotankoja pitää toki poistaa kuoret ennen lisäämistä. 
Photobucket
Tarjoillaan valkosipulilla  maustetun paahtoleivän kera.
Photobucket


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti