maanantai 15. lokakuuta 2012

Ruokapöytäpohdintaa

Uuteen kotiin olemme päättäneet hankkia täysin uuden ruokaryhmän. Tämä nykyinen on mallia "verhotaan se pöytäliinalla, niin ehkei kukaan huomaa sitä" ja tuolit taas maailman tavallisimmat puiset ei minkään-väriset (rumilukset).
No juu eli tarvetta on uudelle ruokaryhmälle, varsinkin kun nykyisessä asunnossa ruokailutila on heti olohuoneen yhteydessä. 
Ruokapöydän tuoleiksi olen valinnut Kartellin mastersit. 
Kauniit kuvat on alunperin lainattu täältä!

Mastersit ovat jo jonkinlainen uusi klassikko ja ne ovat miellyttäneet silmääni aina. Näissä on kaiken lisäksi melko asiallinen hintalappu, varsinkin kun meille tarvitaan kuusi kappaletta.
 Meille tulee todennäköisesti mustat versiot mutta koska olen nainen voin muuttaa vielä mieltäni ennen tilausta.
Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut ruokapöytä. Mastersien istuinleveys on nimittäin 57cm! 
Ja tuoleja tarvitaan se kuusi kappaletta. Kuinka leveä pöydän siis pitää olla? Riittääkö perus 200cm leveä pöytä? Yhden kivan pöydän olen jo bongannut, jonka leveydeksi ilmoitetaan 200cm mutta pöydässä on todella massiiviset jalat, jotka verottavat istuinleveyttä?
Mistä siis saada järkevän hintainen ruokapöytä, jonka sivuille mahtuu 3 mastersiä per puoli. Huoh.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin ruokapöytähaaveet ilmassa :) Ja vaikea just miettiä että miten iso sen pöydän oikein pitää olla kun mekin 6 hengelle halutaan istumapaikka sen ääressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me aletaan pikku hiljaa taipumaan siihen, että ostetaan vain neljä tuolia ja siihen sitten 180cm leveä pöytä...Tuoleja en suostu vaihtamaan mihinkään normaali leveisiin ja tuolla kuudella jättituolilla meillä on pian jätti-iso pöytä :D Pitää vain sitten hankkia muutama (taitettava) lisätuoli, jonka saa laitettua pöydän päihin silloin kun on enemmän illallisvieraita...

      Poista