maanantai 7. tammikuuta 2013

Remontin hyvästely

Niin se vaan hurahti loppuvuosi remontin, muuton, kouluhommien, töiden ja toki sen loppuhuipennuksen eli Thaimaan reissun parissa! Muutama päivä sitten palattiin takaisin kotiin ja ajattelin napata muutaman kuvan lähestulkoon valmiista remontistamme! Sen jälkeen alkaakin "muutaman" sadan lomakuvan läpi käyminen!

Keittiö

Keittiön remontointiin meni suurin osa ajastamme (ja budjetistamme). Keittiiöön rakennettiin uusi takaseinä, sillä rumia rappauksia ei saatu irti mitenkään järkevästi hajottamatta seinää. Joten meni sitten kipsilevyt kokonaan vaihtoon! Vaihdoimme koko keittiön järjestystä ja rakensimme vasemmalle saarekkeen, johon siirsimme liesitason ja uunin.
Keittiön seinä maalattiin ensin mudan värisellä Harmony pohjamaalilla ja sen jälkeen päälle vedettiin koristeteippaukset maalarinteipillä, jotka tuotiin esiin paksulla  Tunto-maalilla. Maalit olivat samaa sävyä.
Keittiö ostettiin Ikeasta ja kodinkoneet liesituuletinta lukuunottamatta myös Ikeasta.
Alakaappeihin tuli kromin väriset vetimet ja yläkaappeihin pompauttimet.
Allas ostettiin myös Ikeasta ja sen halusin olevan mahdollisimman suuri vaikka vieressä toki onkin astianpesukone :)

Keittiön tasot on itse tehty betonista ja niistä tuli aivan ihanat!! Juuri sellaiset kuin toivoinkin vaikka ensimmäistä kertaa mitään näin isoa DIY-projektia tehtiinkin! Kyllä oli välillä usko loppua mutta loppujen lopuksi saatiin kauniit käsintehdyt ja kestävät tasot!
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Altaan päälle tilasimme ison String-hyllyn valkoisilla kannakkeilla ja harmailla levyillä. Keittiön kaikki roikkuvat raksalamput on ostettu Clas Ohlsonilta :)
Jotain pikku hommaa on vielä keittiössä jäljellä. Jalkalistat puuttuvat ja osa kaapinovista pitää vielä vaihtaa oikeankokoisiin. Mm.roskakärryn ovi ja jääkaapin yläkaappi..

Keittiösaarekkeen toisella puolella on ruokailutila, jonne mahtui suuren suuri ruokapöytämme! Pöydällä on kokoa yli 2 metriä mutta hienostihan tuo kuitenkin mahtui. Tuoleja tilasimme nyt alkuun vain neljä, sillä halusin käytännössä testata miten kuusi tuolia mahtuu pöydän ympärille. Ja hyvinhän tuohon kuusi tuolia mahtuu!
Photobucket
Keittiön ja ruokailutilan takana näkyy ihana kasa työvälineitä. Koskahan nuokin saisi viedä pysyvästi autotalliin...huoh...

Eteisen käytävä

Eteiseen ja käytävään emme juurikaan tehneet mitään muutoksia, sillä mielestämme nuo valkoiset kiinteät kaapit olivat ihan kivat ja käytännölliset. Kuvasta näkee hieman uuden lattian todellista väriä :) Takana pilkottaa tuulikaappi ja ihana kasarihenkinen ulko-ovi lasitiilillä koristeltuina!

Photobucket

Makuuhuone

Makuuhuoneemme on todella pieni mutta kaikki tarpeellinen mahtuu kuitenkin. Rakensimme makuuhuoneeseen vaatehuoneen puhkaisemalla siihen seinän makkarin puolelta ja taas rakentamalla uuden seinä olohuoneen puolelle. 
Photobucket
Photobucket
 Pikku-WC

Meillä on erillinen vessa, joka on muuten ihanaa luksusta! Ei tarvitse pyykkien ja märän suihkunlattian keskellä käydä vessatarpeita hoitamassa! Vessa on pikkuruinen sekin ja sinne mahtuu juuri ja juuri laittautumaan. Onneksi kaappitilaa on paljon, että kaikki meikkipurnukat saa ojoon! Vessan puolella emme tehneet yhtikäs mitään muutoksia remontin yhteydessä. Jossain vaiheessa varmaankin vaihdamme uuden tason puisen tilalle ja vähän isomman lavuaarin :) Vessan lattian kaakelit ei oikein miellytä mutta pitänee hankkia siihen joku nätti matto peittämään ;)
Photobucket

Sauna
 Saunan käsittelin mustalla saunavahalla näyttämään savusaunatyyliseltä. Vahaus oli yllättävän haastava projekti, sillä sen levittäminen oli ajoittain vaikeaa. Se nimittäin on erittäin valuvaa ja jokainen valumajälki jäi näkymään seiniin. Niitä sitten sain korjailla hiomalla ja uudella vahakerroksella tovin aikaa. Lauteet ym. oli helppo käsitellä, sillä ne sai maalattua vaakatasossa.
Saunaan aiomme rakentaa ritilän tuohon lämminvesivaraajan eteen. Se ei ole erityisen kaunis valkoinen möhkäle.
Photobucket
Photobucket

Kylpyhuoneeseen emme tehteet mitään muutoksia ja olohuonetta en vielä jaksanut kuvailla. On vähän vaiheessa siellä hommat. Pitäisi päättää, että tuleeko yhdelle seinälle tapettia vai ei. Kesällä sitten pääsen pihan kimppuun ja siinäpä riittääkin hommaa!

Mutta kaiken kaikkiaan remonttiin meni aikaa n.1,5kk ja remontoimme keittiön kokonaan, rakensimme uusia seiniä, teimme vaatehuoneen, laitoimme uudet lattia, maalisutia heiluteltiin ja pihalle rakennettiin aita. Pekka laittoi autotalliin seinähyllyt, jonne kaikki ylimääräinen roina piilotettiin.
Yllättävän hyvin meni remontti loppujen lopuksi. Toki mutkia tuli matkaan mutta tuskinpa sellaista remonttia on, jossa kaikki menisi niinkuin Strömsössä.

12 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi kauniilta ja viihtyisältä.:) Onko sulla kuvia täällä blogissa ennen tuota remonttia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa alla on kuvia keittiörempasta ja muutama kuva ennen koko remppaa :) Olkkarin puolelta ja saunasta ei ole täällä kuvia mutta voin laittaa ennen kuvia niistäkin kuhan jaksan kuvailla ensin olohuoneen jälkeen-kuvat :D

      Poista
  2. Hyvännäköinen koti teillä ja toi keittiö on niin makea! Millos hei saa tulla kahveelle ja katotaan niitä vanhoja kuviakin samalla:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuppas kun kerkiät. Ens viikolla oon jokusen päivää Vaasassa mutta viestitellään ja sovitaan joku päivä! Haha olin jo unohtanut ne vanhat kuvat :D hahah

      Poista
  3. Hei! Työtasot ovat kauniit. Voisitko tehdä postauksen siitä, miten teitte ne tai onko jossain sivustolla ohje niihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työtasoista on työvaihekuvat olemassa ja teen siitä ihan kunnon postauksen ohjeiden kera :) Ohjeet yhdistelimme monesta eri lähteestä! Rakastan noita työtasoja!

      Poista
  4. Hei! Lopputulos näyttää tosi hienolta. T.nimim. remonttia lähältä seurannut Mauri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan sinne avusta! Eipä tästä mitään olisi tullut ilman Härmän vahvistuksia!

      Poista
  5. komia keittiö tuli! ja heti kun ehdit niin kuvia työtasoista, rupesi kiinnostamaan enemmänkin :)

    VastaaPoista
  6. Millon tulee uutta postausta? :)

    VastaaPoista
  7. Tosi upea tuo teidän keittiö! Aivan kuin sisustuslehdestä. Tosissaan kiinnostaisi ne ohjeet noihin tasoihin ;>

    VastaaPoista